Koronavírus: dermesztő hírt közölt Szlávik

Sharing is caring!

Az emberek “bízzanak a védőoltásokban”, mert az európai és a magyar hatóságok által engedélyezett vakcinák biztosan hatékonyak lesznek – kérte a lakosságot a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa az M1 csatorna kedd esti műsorában az MTI szerint.

Szlávik János azt mondta: nem zárható ki, hogy a koronavírus még jövőre is egész évben is velünk marad.

A főorvos szerint “szerencsés esetben nyáron fellélegezhetünk”, de ősszel még szankciókra lehet szükség, hogy ne alakuljanak ki kisebb járványok.

Egyes vélemények szerint a koronavírus a következő években és évtizedekben is velünk marad, de nem fog az ideihez hasonló súlyos eseteket és halálozásokat okozni, mert több hatékony védőoltás áll majd rendelkezésre – tette hozzá.

Egy oltóanyagokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva Szlávik János azt mondta: ő azt a vakcinát választaná, amely “legelőször itt lesz”. Ugyanis nap mint nap halnak meg emberek és kerülnek kórházba, intenzív osztályra a koronavírus-fertőzés következtében. Ezt pedig a védőoltással meg lehet akadályozni – szögezte le.

A szakembert kérdezték a Nagy-Britanniában terjedő mutálódott vírusról is. Szlávik János azt mondta: az biztos, hogy a vírus terjedési sebessége megsokszorozódott. Dél-Angliában 4-5-szörös sebességgel terjed a fertőzés, elsősorban a 60 évesnél fiatalabbak körében. Azt viszont, hogy súlyosabb-e, illetve hogy a leendő védőoltásokkal szemben rezisztens lenne, még vizsgálják – közölte a főorvos.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük