Koronavírus: drasztikusan megugrott a halottak száma Olaszországban, és még mindig nem tetőzött a fertőzés

Minden eddiginél többen, 793-an haltak bele Olaszországban az új típusú koronavírus-járvány okozta betegségbe az elmúlt 24 órában, s ezzel 4825-re emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak száma. Az elhunytak száma egy nappal korábban 627 volt, átlagos életkoruk továbbra is 80 év körül van. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4821-gyel emelkedett. Ugyanakkor a gyógyultak száma is az eddigi legtöbbel, 943-mal ugrott egy nap alatt, és túllépte a hatezret.

Fertőtlenítenek a pisai ferde torony közelében – MTI/EPA-APA/Fabio Muzzi
Silvio Brusaferro, a Közegészségügyi Hivatal vezetője elmondta: „a tetőzés pillanata nem számítható ki előre, akkor fog bekövetkezni, amikor utána csökkenésnek indul a betegek száma”.

Olaszország középső és déli részén eddig sikerült megfékezni a diagnosztizált betegek és a halottak számának napról napra folytatódó növekedését: az országnak ebben a felében összesen 70-en haltak meg az utóbbi egy napban. A számokat a legtöbb beteget regisztráló Lombardia tartomány adatai emelik folyamatosan, ám hirtelen megemelkedett az igazolt fertőzöttek száma a Lombardiával szomszédos, több mint négy millió lakosú Piemonte tartományban.
A mozgáskorlátozást szombattól tovább szigorították a szabadidős tevékenység betiltásával.
(MTI)
A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc.-n:

Friss hírek a fertőzött kisgyerek állapotáról
Kompenzációt kaphatnak a BKV-bérletesek
Egyre növekszik a csoportos megbetegedések száma Magyarországon

Mi a véleménye a témáról?