Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében csütörtöktől az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni – jelent meg a koronavirus.gov.hu portálon.

Ugyanaz a vakcina

Azt írták: így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta. Hozzátették: számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát fogja felajánlani, amellyel az első oltás is történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.https://f4fdafd41f479c80f183babad8a10f89.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Első és harmadik oltás

Akinek még esedékes az első vagy második oltása, az ugyanúgy az első oltás során fogja megkapni az oltóhelyen a második oltás időpontját. Emellett az érvényes regisztrációval rendelkezők továbbra is tudnak első és harmadik oltást is foglalni az időpontfoglalóban a kórházi oltópontokra.

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két oltás után

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a Pfizer-, a Szputnyik, a Sinopharm-, a Moderna- és az AstraZeneca-vakcinák hatásossága is csak két oltás után teljes. A vírus elleni megnyugtató védelem kialakulásához tehát szükség van a második oltásra is – írták. Hozzátették: az idősek, krónikus betegek esetében különösen fontos ez. Aki bármilyen oknál fogva elmulasztotta volna a második oltását, még meggondolhatja magát és foglalhat magának időpontot – tartalmazza a közlemény.

Ez is érdekelhet:

https://budapestkornyeke.hu/a-grand-canyon-ban-eltunt-gabort-kerestek-de-egy-hat-eve-ezelott-nyom-nelkul-eltunt-ferfi-holttestere-bukkantak-sokkolo-reszletek/embed/#?secret=DvQwkFEBEx

TAJ-számmal

Csütörtöktől a tajszámmal rendelkezőknek lehetőségük nyílik az elmaradt második körös oltásukra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon az “Oltás időpontfoglalás TAJ számmal” menüpontra kattintva.

Így működik

A folyamat nem változott

Rusvai Miklós szerint jövő héttől jobban terjedhet a nátha és a koronavírus

A virológus szerint jövő héten megékezik az őszi időjárás, ezzel együtt csapadékosra fordul az idő. Véleménye szerint ebben az időszakban jobban terjed majd a koronavírus és a náthás megbetegedések is.

Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság

Rusvai doktor az az M1 aktuális csatornának továbbá elmondta: bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból. Az a 400 ezer hatvan feletti ember, aki egyáltalán nincsenek beoltva, kevés jóra számíthatnak, mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt – írja a Tények.

Tavalyi minta

Továbbá hozzátette, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Czeglédy Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük