Koronavírus: nem lesz ingyenes a parkolás Budapesten

Noha a járványügyi helyzet miatt Bécsben már sor került erre az intézkedésre, Budapesten nem lesz ingyenes a parkolás. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be csütörtökön. Facebook-videójában azt mondta, csak a belvárosban kétszer annyi engedélyt adtak ki, ahány parkolóhely van, és itt a helyiek parkolnak főleg. Vagyis a parkolási helyzet lényegében kisebb gépkocsiforgalomnál is megmaradt, ha ingyenessé tennék a parkolást mindenki számára, nem oldanák meg a problémákat.
Karácsony Gergely (Fotó: MTI / Illyés Tibor)
Karácsony azt is elmondta, felvették a kapcsolatot a fővárosi plázákkal, hogy átmenetileg tegyék lehetővé a parkolást az üres parkolóikban. Ezen kívül vizsgálják, az egészségügyi dolgozók hogyan parkolhatnának könnyebben a veszélyhelyzet időszakában.
A főpolgármester arról is beszélt, hogy a fővárosi cégeknél, intézményeknél igyekeznek gondoskodni a dolgozók jövedelméről, sőt a kialkudott béremeléseket is biztosítják. Ugyanakkor a dolgozók számára egyelőre nem tudnak kellő számú védőfelszerelést, maszkot biztosítani, ebben a kormány segítségére is számítanak.
Legfrissebb hírek a koronavírusról

Romlik a levegő minősége, jobban terjednek a vírusok
Óvatosan fertőtlenítsd a telefonodat, ha nem akarsz pórul járni!

(via Index)

Mi a véleménye a témáról?