Koronavírus: nem voltak még ilyen sokan lélegeztetőgépen, egyre többen vannak kórházban is

Koronavírus: nem voltak még ilyen sokan lélegeztetőgépen, egyre többen vannak kórházban is

Sharing is caring!

Az elmúlt 24 órában 7269 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, ez sem volt még ilyen magas szám, és 146-an haltak meg a járvány következtében.

Az operatív törzs szombat reggeli tájékoztatása szerint az elmúlt napban 7269-el nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 459 816 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek száma rekordot döntött, soha nem regisztráltak még hivatalosan ennyi új esetet az országban.

Elhunyt 146 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 15 765 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma már 111 006 főre emelkedett. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751 -en vannak lélegeztetőgépen. Ez a szám még nem volt ilyen magas a járvány alatt. Egy nap alatt 74-gyel nőtt a számuk.

Az oltási program az operatív törzs szerint rendben, ütemezetten és hétvégén is zajlik, bár épp pénteken mondták le a hétvégére bejelentett első nagyszabású tömeges oltási akciót.
Operatív törzs: Elmarad a hétvégi tömeges oltás
Azok, akiket SMS-ben értesítettek az oltásról, hamarosan újabb üzenetet kapnak egy új időpontról – mondta az oltási munkacsoport vezetője.

Jelenleg 400 ezer regisztrált idős oltását végzik a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyult az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött.

“Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország”

– mondta pénteken Orbán Viktor. “Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az életet” – tette hozzá a miniszterelnök.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük