Koronavírus: vannak kedvező számok a legújabb adatsorban

Koronavírus: vannak kedvező számok a legújabb adatsorban

Sharing is caring!

Lassabban terjedt a járvány világszerte: az utóbbi hét napban átlagosan kevesebb mint 400 ezer új esetet jegyeztek fel naponta, szemben az elmúlt harminc napra vetített több mint 500 ezres növekedéssel.

Vasárnap reggel a fertőzöttek száma meghaladta a 108,5 milliót a az amerikai Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy az utóbbi huszonnégy órában  közel 364 ezer embert fertőzött meg a koronavírus (SARS-CoV-2). A friss adatok a járvány terjedésének lassulására utalnak: az elmúlt hét napban majdnem naponta átlagosan majdnem 400 ezer új fertőzöttet azonosítottak, a utóbbi harminc napra vetített átlag szerint pedig több mint 500 ezren fertőződtek meg egy-egy nap alatt – ahogy az a lenti adatgrafikákon is látható.

Koronavírus: vannak kedvező számok a legújabb adatsorban

Koronavírus: 60,5 millió gyógyult van már

Így terjed a járvány a világban
MEGNEVEZÉS 2021. FEBRUÁR 14. VASÁRNAP EGYNAPI VÁLTOZÁS
Fertőzött (fő) 108 535 739 363 393
Gyógyult (fő) 60 833 364 279 065
Halálos áldozat (fő) 2 393 703 11 367
Forrás: Johns Hopkins Egyetem, Napi.hu

Figyelembe kell venni az amerikai Johns Hopkins Egyetem cikkben idézett adatainál azt, hogy a világ országaiban eltérők a járványügyi előírások és a tesztelési kapacitások, valamint a korlátozások mértéke is különbözik. Ezért a valós járványhelyzet valamelyest különbözhet attól, ami az adatokból látszik.Emellett eltérés van az adatközlés sebességében is.

A Johns Hopkins Egyetem interaktív térképén pedig az látszik, hogy a világ különböző országaiban hol tart a pandémia.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük