Koronavírusban meghalt Tom Moore, a 100 éves veterán, aki nemzeti hős lett Nagy-Britanniában

Koronavírusban meghalt Tom Moore, a 100 éves veterán, aki nemzeti hős lett Nagy-Britanniában

Sharing is caring!

Az idős férfi múlt héten került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Áprilisban lett volna 101 éves.

Koronavírusban meghalt Tom Moore, a 100 éves brit veterán – írja a BBC.

Tom Moore halálhírét lányai jelentették be. Közleményükből kiderül, hogy szerettei vele voltak az utolsó óráiban, és ezért nagyon hálásak.

“Órákat csevegtünk vele, visszaemlékeztünk a gyerekkorunkra és csodálatos édesanyánkra. Együtt sírtunk és együtt nevettünk. Apánk életének utolsó éve nagyon emlékezetes volt: megfiatalodott és olyan dolgokat élt át, amelyekről eddig csak álmodott. Míg sokak szívében csak rövid ideig létezett, számunkra egy elképesztő apa és nagypapa volt, aki örökké a szívünkben él majd”

– írták.

Lánya, Hannah Ingram-Moore múlt vasárnap jelentette be, hogy idős édesapját az elmúlt hetekben tüdőgyulladással kezelték, múlt héten pedig kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Moore decemberben még Barbadoson pihent a családjával, a British Airways állta az utazását.

Egy évvel ezelőtt nem sokat tudtak a világon Tom Moore kapitányról. 100 évesen viszont már nemzeti hősnek számított, lovagi címmel és ezredesi ranggal büszkélkedhetett.

Tavaly néhány hét alatt lett Anglia egyik legnépszerűbb embere, miután több millió fontot gyűjtött a brit egészségügynek azzal, hogy száz kört tett meg a háza körül járókeretével – azért ennyit, mert tavaly április 30-án töltötte be századik születésnapját. A családja ötlete volt, hogy azzal ösztönözzék a lábadozó veteránt a napi testmozgásra, hogy ezzel jótékony célt is szolgáljon.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük