Koronavírussal fertőzötten jött világra egy koraszülött ikerpár Angliában

Sharing is caring!

Az anyukáról napokkal a szülés előtt derült ki, hogy elkapta a Covid-19-et.

Kenna és Lissa Curtis lehet az első eleve koronavírus-fertőzötten született ikerpár az Egyesült Királyságban, írja a Mirror. A két kislány valószínűleg a méhlepényen keresztül kaphatta el a vírust, miután a szülés előtt néhány nappal az anyukájuk koronavírustesztje pozitív lett.

A csecsemők július 3-án, vagyis éppen 10 héttel korábban jöttek világra, mint amit az orvosok kiszámoltak. Ennek megfelelően súlyuk éppen csak meghaladta az 1,3 kilogrammot.

Sarahnak eleve nem volt könnyű terhessége: az egyik vizsgálat során kiderült, hogy a lányok nem egyenlő arányban osztoznak a méhlepény vérellátásán, ennek következtében pedig eltérő ütemben fejlődnek. A ritka rendellenességet végül egy lézeres beavatkozással sikerrel oldották meg az orvosok, pedig korábban úgy nézett ki, hogy a probléma akár az egyik gyerek életébe is kerülhet.

Ezután derült ki az immár ötgyerekes családanyáról, hogy elkapta a koronavírust. Bár Sarah végig tünetmentes volt, nagyon félt attól, hogy a fertőzés milyen károkat okozhat a hasában növekvő babáknak. Amikor végül 10 héttel korábban megszülettek a lányok, és kiderült, hogy ők is fertőzöttek, még jobban kétségbe esett a nő, aki 3 évvel korábban már elvesztette egy kisbabáját bölcsőhalál miatt.

Az egészen apró lányok feje az anyuka elmondása szerint alig volt nagyobb egy keksznél, roppant picik és törékenyek voltak. De a kórházi személyzet végig nagyon odaadó volt, és erőfeszítéseiket siker koronázta: a gyerekek meggyógyultak a fertőzésből, és már a korai szüléssel kapcsolatos nehézségeken is túl vannak.

hirdetés

A koraszülött babák a szülés után hat héttel egészségesen hagyhatták el a kórházat. Az orvosok szerint a lányok fittek, a vírusnak nyoma sincs a szervezetükben, így pedig felkészültek arra, hogy a szüleik már otthon gondozzák őket a továbbiakban.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük