Körözik a kerékpáros bajnokot: nem vonult be a börtönbe

Körözik a kerékpáros bajnokot: nem vonult be a börtönbe

Sharing is caring!

A Tour de Hongrie-győztesnek közmunkára kellett volna mennie, de nem tette meg.

Elfogatóparancsot adtak ki Bebtó Zoltán (44) ellen, az 1997-ben a Tour de Hongrie országúti viadalt megnyerő korábbi kerékpárversenyző ugyanis nem vonult be letölteni jogerős szabadságvesztését. Hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélték el.

„A Fővárosi Törvényszék azért bocsátott ki elfogatóparancsot a terhelttel szemben, mivel felhívás ellenére nem kezdte meg a jogerősen szabadságvesztésre átváltoztatott, közérdekű munka büntetés letöltését a megadott időpontban” – írta lapunk megkeresésére a törvényszék.

Azt nem tudni, hogy a volt sportoló ügyében mit takar a „hivatalos személy elleni erőszak” megnevezés, de az biztos, amennyiben nem jelentkezik a rendőrségen, súlyosbítják majd a büntetését.

“Egy kisebb lökés esetében vélhetően tettleges bántalmazás elkövetése miatt került volna a bíróság elé, viszont a hivatalos személy elleni erőszak már súlyosabb cselekményre utal. Ezt három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik” – mondta lapunknak dr. Györei Péter (54) ügyvéd. “A közmunka általában heti egyszeri elfoglaltságot jelent, amennyiben az elítélt nem kezdi meg annak elvégzését, automatikusan szabadságvesztésre módosul a korábban kiszabott ítélet. Hat óra munka egy nap börtönnek felel meg”.

Bebtó volt versenyzőtársát meglepte, hogy mekkora bajba került az exbajnok.

“Nem feltételeztem róla sosem, hogy ilyesmire lenne képes “– nyilatkozta Vanik Zoltán (44). “Igaz, évek óta már nem tartottuk a kapcsolatot, és túl sokat nem is hallok felőle. Ha jól tudom, korábban kerékpár-kereskedése volt, majd néhány esztendeje vendéglátósként dolgozott, Pécsen nyitott olasz éttermet”.

Egykori edzője, a KSI kerékpáros-szakosztályának vezetője, Somogyi Miklós (59) megdöbbent az elfogatóparancs hallatán.

“Nagyon kedveltem és kedvelem őt a mai napig, baráti kapcsolatot ápolunk, de erről az ügyről sosem hallottam” – sóhajtott nagyot a szakember. “Tisztelem őt a sportágban elért sikerei miatt, mindig is belevaló srác volt. Meglepett a hír, de nem akarok látatlanban ítélkezni”.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments