A csengeri örökösnő a csütörtöki tárgyalásán újabb meglepő kijelentéseket tett Kósa Lajosról. A Fidesz képviselője lapunknak reagált P. Mária szavaira.

Mint arról néhány órája a Blikk is beszámolt, tanúmeghallgatásokkal folytatódott csütörtökön a 780 millió forintos csalással vádolt P. Mária bírósági ügye a Mátészalkai Járásbíróságon.

Az ülés középpontjában egy kölcsönszerződés állt, amely a sértett, tanúskodó felek szerint azt bizonyítja, pénzt adtak a nőnek az állítólagos mesés hagyatéka megszerzésére, ám az összeget sose kapták vissza. Mária viszont számtalanszor megismételte, hogy a dokumentumot ilyen formában biztos nem írta alá, sőt Izsák településen életében nem járt, ahol elvileg az irat keletkezett.https://3668cba15b35068743bcc9e0ea432fd9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Az asszony több meredek kijelentést is tett a kormánypárti politikusról. Egyebek mellett azt állította: “Kósa Lajos annyira nem ismer engem, hogy heti szinten azért 10, 15 vagy 30 telefont is megengedett magának az SMS-ekkel együtt.”

— Azt mondta Kósa Lajos, írjam alá nyugodtan, ebből nem lesz semmi probléma, kell a könyveléshez, és úgyis jön a pénz a hagyatékomból és abból rendezni fogom – fogalmazott az asszony.

Megkerestük Kósa Lajost, hogy megtudjuk, van-e szerinte bármilyen valóságalapja ezeknek a friss kijelentéseknek.

“Az emlegetett ügyben lezajlott a nyomozás, az elkövetéssel megvádolt személy a bíróság előtt áll, az ügy bírósági szakban van. Felhívom a figyelmüket, hogy a magyar büntetőeljárási szabályok szerint a vádlottnak saját maga védelmében jogában áll valótlant állítani. Úgy látom, P. Mária teljes mértékben él ezzel a jogával. Semmilyen módon nem kívánom befolyásolni a bíróság ítéletét, ezért nem áll módomban kommentálni semmit” – nyilatkozta a Blikknek a fideszes politikus.

Alig néhány hete írtuk meg elsőként, hogy a csengeri örökösnő 2,5 millió forintra perli Kósa Lajost. Az asszony szerint a fideszes képviselő több nyilatkozata is személyiségi jogot sértő, rágalmazó és becsületsértő volt. Köztük az, amelyben Kósa Lajos azt állította róla, hogy csaló, csalásért már el volt ítélve, de ez ügyvédje szerint nem igaz, ugyanis még büntetőeljárás sem volt folyamatban ellene korábban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.