Kovács Patrícia: Nem éri meg olyan emberrel dolgoznom, aki csak azért nem dolgozik velem, mert „libernyáknak” tart

Kovács Patrícia: Nem éri meg olyan emberrel dolgoznom, aki csak azért nem dolgozik velem, mert „libernyáknak” tart

Sharing is caring!

A színésznő szerint retorzió van és volt is, így pontosan tudja, hol nem fognak vele dolgozni amiatt, mert fontos számára a közélet.

Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Interjút adott a 24.hu-nak Kovács Patrícia, aki szeptember elején nemcsak szolidaritásáról biztosította az SZFE hallgatóit, de ellátmányt is vitt nekik. A színésznő a lap kérdésére, hogy létrejött-e valamilyen összefogás a szakmájukban, elmondta, szerinte a párbeszéd nem indult még el, mert akkor nem lenne már blokád alatt az SZFE.

“Nincsen kommunikáció, és az összefogás ugyan részben megtörtént, mégis szkeptikus vagyok, hogy meddig tart. Az SZFE egy olyan hely, ami mindenkinek meghatározó, ezért is szólalnak fel egyre többen. Elég csak arra gondolni, hányan mentünk el Máté Gábor őrségállására az SZFE-hez, miután előző nap lemondott. Több egykori osztálya diákjai is ott voltak, olyan színészek, akik között amúgy ellentétekről tudni, nem állnak szóba egymással vagy nem hajlandóak többet együtt dolgozni. De mindegyiküknek Máté Gábor volt a mestere, így nem volt kérdés, hogy odamenjünk együtt az egyetemhez” – mondta Kovács Patrícia, és hozzátette: széthúzó szakma az övék, de a támadás most mégis összetartja őket.

A színésznő nemcsak az egyetem ügyében, hanem korábban a Vígszínházban kipattant botránnyal kapcsolatban is megszólalt. Azt mondja, „megszólalós ember”, amiért kapott hideget-meleget is.

Retorzió az van és volt is. Pontosan tudom, hol nem fognak velem dolgozni, mert nem vagyok egy apolitikus ember, fontos számomra a közélet. Azt is pontosan tudom, hogy munkáktól esek el ennek következtében, viszont mérlegelni tudom, hogy nem is éri meg olyan emberrel dolgoznom, aki csak azért nem dolgozik velem, mert „libernyáknak” tart.

Arról, hogy Eszenyi Enikő néhány héttel ezelőtt az Álarcos énekes című műsorban tűnt fel, Kovács Patrícia elmondta: látta az adást, szégyent és sajnálatot érzett. „Azt éreztem a műsort látva, hogy nincs a dolgoknak következménye. Nem azt mondom, hogy Eszenyi Enikő innentől kezdve a négy fal közé legyen bezárva és örök életére bűnhődjön, mert hiszek abban, hogy mindenki tanul a hibáiból, és ennek így kellett történnie valamiért. Színészként is tudok azonosulni azzal, hogy milyen lehet elveszíteni az eddigi életét, de a visszatérésnek nem így kellene történnie.”

Facebook Comments