Bezárta kapuit az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás; elképesztő húsz nap volt, amelynek során rekordok dőltek meg – mondta Kovács Zoltán kormánybiztos Facebook-oldalára feltöltött videójában pénteken.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzoltanspox%2Fvideos%2F1425281701189618%2F&show_text=false&width=560&t=0&height=314&mute=0

Kiemelte, a kiállítás utolsó napján, csütörtökön 35 ezren látogattak ki a Hungexpóra, így a központi helyszínt összesen 616 ezren keresték fel. Egy adott tematika köré csoportosuló kiállításra hatszázezernél több ember még soha nem jött el – jegyezte meg.

A vidéki helyszíneket, amelyeken év végig zajlanak a programok, eddig 1 millió 420 ezren keresték fel. Kovács Zoltán azt reméli, hogy ez a szám december végére meghaladja a másfél milliót.

QP | Quality Placement

A kormánybiztos örvendetesnek nevezte, hogy a központi helyszínen több mint hatvanezer diák vett részt a programokon. Az ország 386 településéről 514 csoport, Budapestről 15-16 ezren tekintették meg a látnivalókat; továbbá a jószolgálati program keretében több mint 2300 belépőt igényeltek a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek.

Hat csarnokban állandó kiállítások, kettőben változó programok fogadták az érdeklődőket, húsz napon keresztül a kiállítási helyszín mind a 75 ezer négyzetmétere használatban volt, amire eddig nem volt példa – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

A látogatószám nemcsak a két és fél éves előkészítő munkát, hanem a lebonyolításban részt vevők munkáját is dicséri – mondta a kormánybiztos, aki egyben megköszönte a stáb munkáját. Beszámolt arról is, hogy több ezer ember dolgozott a rendezvény megvalósításán, azon, hogy minden látogató és minden kiállított tárgy biztonságban legyen. Kovács Zoltán úgy fogalmazott: bízik abban, hogy 1971 után ötven évvel sikerült újra maradandót alkotniuk.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalosan csak a nevébenKAPCSOLÓDÓ

Brigitte Bardot elküldte a francba a budapesti vadászati kiállítást

Brigitte Bardot elküldte a francba a budapesti vadászati kiállítást

Keményen kifakadt az állatvédő aktivista, egykori francia szexszimbólum.

világkiállítás, az illetékes nemzetközi szervezet, a Bureau International des Expositions (BIE) nem ismeri el annak.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük