Évekig kellett börtönben lenniük, miután kritizálta az arab államot. Január elején szabadlábra engedték az emberi jogi kérdésekben felszólaló Basma hercegnőt és a lányát, Sharifot.

Basma bint Saud bin Abdulaziz al Saud hercegnőt és lányát Souhoud Al Sharifot 2019 márciusában fogták el az arab hatóságok, és egészen 2020-ig semmilyen életjelet nem adtak magukról. Ekkor derült ki, hogy az eltűnése mögött egy letartóztatás áll. A hercegnő épp orvosi vizsgálatra ment volna külföldre, amikor azzal a váddal állították meg, hogy hamis papírokkal akar elutazni. A vádat később ejtették, de ő a hatóságok fogságában maradt.

(A legfrissebb hírek itt)

A hercegnőt eredetileg azért fogták el a lányával együtt, mert többször is kritizálta a királyi családot, cikkeket írt a nőt helyzetét, az állami struktúrát bírálva. Írásaiért az államférfiak meg is fenyegették, míg végül 3 évre börtönre ítélték.

A két nőt végül idén január hatodikán engedték szabadon, és hazatértek otthonukba, Dzsidda városába. Jogi képviselőjük szerint a hercegnő és lánya is kimerült, de jól vannak – írta a Telex.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.