Kuruzsló zsírbontás miatt ítéltek el egy újpesti nőt és párját

Megosztás

A 40 éves nő orvosi végzettség nélkül végzett rendszeresen olyan zsírbontó kezeléseket, amelyeket csak szakorvosnak szabadott volna. Ráadásul olyan kozmetikai termékeket fecskendezett a bőr alá, amelyek csak külsőleg alkalmazhatók.

A nő az interneten hirdette a szolgáltatást, majd a hirdetésre jelentkező, fogyni vágyó pácienseket egy újpesti lakásban kezelte, élettársa segítsége mellett. Az ügyfeleket a 45 éves férfi fogadta – akit az ügyészség bűnsegédként vádolt -, ő tájékoztatta a jelentkezőket a kezelésekről, és adminisztratív feladatokat is ellátott.

Két év alatt, 2015-től 2017 júniusáig a vádlott tizenhat emberen – elsősorban nőkön – végzett kezeléseket. A szolgáltatásért az ügyfelek – az alkalmak számától is függően – 10 ezer és 70 ezer forint közötti összeget fizettek.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság kuruzslás vétségében bűnösnek mondta ki a vádlottakat: a nőt 525 ezer, a férfit 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosabb pénzbüntetések kiszabása, a védelem felmentés érdekében fellebbezett – írja a Fővárosi Főügyészség alapján az MTI.

Megosztás

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül