Látta egy kislány holttestét az erdőben – ötven évet várt vele, hogy jelentse a rendőrségen

Egészen különleges esetről számolt be a The Journal News oldala. Egy 58 éves asszony szeptemberben azzal állított be a rendőrségre: közel öt évtizeddel korábban, kisgyermekként látott az erdőben egy holttestet.

Noha Elizabeth Braverman Manhattanben nőtt fel, a nyarakat gyakran töltötte a New York megyében található Stony Point kisvárosában. Valamikor 1973 körül az erdőben sétálva észrevett egy holttestet, egy hétéves forma kislány holttestét. A mai napig nem igazán tudja megmagyarázni, akkor miért nem beszélt az esetről, arra azonban jól emlékszik, hogy anno nagyon megrémült, és az eltelt évtizedek alatt egyre jobban elnyomta az emléket. Ráadásul most sem volt benne biztos, hogy fogadják majd a rendőrségen a megkésett bejelentést – a hatóság azonban igen komolyan vette a vallomást.

VAJON KIT LÁTOTT?

1973 áprilisában, húsvét vasárnap került elő a helyi erdőből egy hétéves cserkészlány, Joan D’Alessandro holtteste. A gyermekkel pár nappal korábban végzett az egyik szomszédja. A tettest később elfogták és el is ítélték.

Elizabeth Braverman – aki a saját bevallása szerint a kilencvenes évekig nem is hallott Joan esetéről – a rendőrségi bejelentés után felkereste a meggyilkolt kislány édesanyját, Rosemarie D’Alessandrót. Eleinte mindketten azt hitték, Braverman Joan holttestét láthatta. Mostanra azonban – ahogy egyre több részletet igyekeztek megosztani egymással, valamint az egykori szemtanú is egyre több emléket igyekezett előhívni – már mindketten úgy gondolják: talán nem is ő volt az. Sejtésük szerint egy másik eltűnt lány holttestét vehette akkor észre a kis Elizabeth. Egy olyan kislányét, akinek a családja a mai napig nem kaphatott lezárást.

“Ott feküdt a levelek közt. Az egyik legerősebb dolog, amit éreztem, hogy mennyire helytelen, hogy itt hagyták a testet az erdőben. Ha most tippelnem kéne, azt mondanám, nem Joan volt, de nem tudom.”

Az asszony jelenleg terápiára jár, így igyekszik minél több részletet felszínre hozni az emlékeiből.

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük