Lazítanak a maszkviselés szabályain – ezek a személyek mentesülnek

Sharing is caring!

Módosította a maszkviselésre vonatkozó korábbi rendeletet a kormány – szúrta ki a csütörtöki Magyar Közlönyből a 24.hu. Az Orbán Viktor által szignózott új szabályozás értelmében nemcsak a hatéves kor alatti kiskorúak, hanem az autizmus spektrumzavarral élő személyek is mentesülnek a kötelező maszkviselés szabálya alól.

A rendelet szerint az autizmus spektrumzavarral élő személy a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal, a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal vagy orvosi igazolással igazolhatja állapotát – írja a portál.

Korábban egyébként az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége hívta fel arra a figyelmet, hogy az érintett emberek és családjaik egy részének kivitelezhetetlen feladat a fogyatékossággal élő családtag kötelező maszkviselése.

Mint írták: a többségében egyszülős családok számára megoldhatatlan az, hogy hozzátartójuk nem tudja elviselni magán a maszkot, és így a büntetés kockázata nélkül nemcsak a tömegközlekedési eszközöket nem tudják használni, hanem boltba, gyógyszertárba sem tudnak elmenni – emlékeztet a 24.hu.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük