Lecsaptak a rendőrök az álorvosra, aki pénzért ígért vakcinát az időseknek

Lecsaptak a rendőrök az álorvosra, aki pénzért ígért vakcinát az időseknek

Sharing is caring!

40 ezer forintot zsákmányolt be az álorvos, aki elhitette hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell. Társával együtt egy idős asszonyt és annak a lányát csapták be Tápiószőlősön.

Fotó: police.hu

Egy férfi január 31-én fehér nadrágot és fehér pulóvert húzott, majd szemüveget öltött, magához vett egy jegyzetfüzetet és beült a társa mellé a kocsiba. Úti céljuk egy 79 éves asszony és gondnokság alatt álló lánya volt, akiktől a páros női tagja már többször kért kölcsön. A nő nem akart lebukni, ezért az akcióhoz beszervezte az áldozatok számára ismeretlen férfit. A háztól kissé távolabb megálltak a kocsival, a nő maradt, a férfi pedig doktorként bemutatkozva bejutott a házba. Ezek után a férfi előadta, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt, ha nem oltatják be magukat, büntetést is kaphatnak. A két megriadt nő átadott 40 ezer forintot, a „doktor” szerint ugyanis személyenként 20.000 forinttal rendezni lehet a helyzetet és így, hogy fizettek, még betegszállítást is intéz nekik. Hogy még hihetőbbnek tűnjön, jegyzetfüzetéből kitépett lapon rögzítette a befizetést, majd távozott.

A rendőrök február 3-án előállították a páros mindkét tagját. A lakásukon tartott kutatások alkalmával mobiltelefonokat foglaltak le, és begyűjtötték a “bejátszáshoz” használt felszerelést is. A 38 éves nő tagadta, a 33 éves férfi azonban beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a csaló páros ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást – adta hírül a ripost.

Facebook Comments