Leghamarabb nyáron indulhat újra a turizmus

Leghamarabb nyáron indulhat újra a turizmus

Sharing is caring!

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy az emberek melegételre költhessék a SZÉP-kártyájukon rekedt összeget. Az MTÜ szerint azonban fontos szerepe lesz ezeknek az összegeknek a későbbiekben.

Leghamarabb nyáron indulhat újra a turizmus – az állami Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint. Guller Zoltán meghosszabbított ágazati bértámogatását ígért. Úgy véli, hogy legalább tíz hónap kell ahhoz, hogy újra elérje az ágazat azt a szintet, ahonnan indultak.

A SZÉP-kártyákra jelentős összegeket utalnak a munkáltatók. Erről az étkezésre szánt pénzt most is elkölthetik a dolgozók. A szálláshely és a szabadidő alszámlákon hónapok óta halmozódik a pénz a korlátozások miatt.

Most kb. 1,5 millió dolgozónak van SZÉP-kártyája. Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy az emberek meleg ételre költhessék a SZÉP-kártyájukon rekedt összeget.

A Magyar Turisztikai Ügynökség az RTL Híradó megkeresésére azt közölte, hogy az újrainduló turizmusban rendkívül fontos szerepe lesz majd ezeknek az összegeknek. Úgy vélik, fontos, hogy a turisztikai ágazat minden szegmese részesülhessen majd belőle.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

  

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük