Lehet oltani az orosz vakcinával is Magyarországon: megkapta a végső engedélyt

Lehet oltani az orosz vakcinával is Magyarországon: megkapta a végső engedélyt

Sharing is caring!

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője Facebook-oldalán jelentette be, hogy hivatalosan is engedélyezték az orosz vakcina Magyarországon való használatát.

A döntés és az engedély értelmében, a Pfizer/BioNTech, a Moderna, és az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinák mellett, az orosz fejlesztésű Szputnyik V nevű oltóanyaggal is olthatnak hazánkban az oltóközpontok.

 

“A Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a Szputnyik V oltás esetében a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat, amelyek alapján megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi tekintetben a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból pedig embereken alkalmazható.” – írta Kásler közösségi oldalán.

(Ez is érdekelheti: Erre biztat mindenkit Kásler Miklós)

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei január 20-án adták ki az ideiglenes használatbavételi engedélyt az orosz oltóanyagra, akkor közölték, hogy az NNK-nak még vizsgálnia kell a vakcinát és ezután ők fogják kimondani a végső ítéletet, hogy olthatnak-e vele Magyarországon.

Szijjártó Péter már ezelőtt bejelentette, hogy három ütemben 2 millió adagot vásárol belőle a magyar kormány. Az első 20 ezres szállítmány már meg is érkezett.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük