A polgármesterek fizetésemelésére a kormány kötelezte az önkormányzatokat, ám Pécs esetében sem biztosítottak ehhez fedezetet. Péterffy Attila szerint ilyen helyzetben sem elvárt, sem etikus nem lehet az illetményének emelése.

Visszautalják a pécsi önkormányzat tisztségviselői a nettó bérük emelésének összegét a városnak – írja friss közleményében a pécsi városháza. Mint azt a Blikk is megírta, a polgármesterek fizetésemelésére a kormány kötelezte az önkormányzatokat, ám a megyei jogú városok, így Pécs esetében sem biztosított ehhez fedezetet.

Papíron emelkedik, a valóságban változatlan marad a pécsi polgármester, Péterfy Attila fizetése, akinek január 1-jétől az önkormányzat a vonatkozó kormányrendelet alapján csaknem 25 százalékkal volt köteles megemelni illetményét.

Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere azt mondta, nem ért egyet az emeléssel, mivel nem veszi figyelembe a helyi sajátosságokat, és nincs tekintettel az önkormányzatok, különösen a pécsi önkormányzat gazdasági lehetőségeire. Azt is hozzátette, Pécs nehéz költségvetési helyzetben van.

Ilyen helyzetben sem elvárt, sem etikus nem lehet a polgármesteri illetmény emelése. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy idén azt az összeget, amivel a polgármesteri fizetésem és költségtérítésem nettó összege emelkedik január elsejétől, hiánytalanul visszafizetem az önkormányzat számára

– fogalmazta meg Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

Mivel Pécsett az alpolgármesterek fizetése is a polgármesteri fizetéshez kötött, ezért az is arányosan emelkedhet január elsejétől, ugyanakkor a város mindhárom alpolgármestere leszögezte, ők szintén visszautalják a fizetésük és költségtérítésük emeléséből származó különbözetet a pécsi önkormányzat számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.