Lemondtak, de még tanítanak a színművészeti vezetői

Sharing is caring!

Szerdán délután először szólaltak meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem lemondott oktatói az intézmény előtt tartott sajtótájékoztatón.

A színművészeti vezetősége, valamint a szenátor hétfőn jelentette be felmondását, miután kiderült, hogy az egyetem alapítványi fenntartásba került, és Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök már aláírta az új egyetemi alapdokumentumokat.

Az egyetem oktatói szerdán délután sajtótájékoztatót tartottak, amelyen elmondták, hogy felmondási idejük alatt, azaz szeptember végéig vállalják, hogy tovább tanítanak az intézményben, hogy az egyetem működését fenntarthassák, segítsenek a zavartalan átállásban, hiszen ezzel a hallgatók érdekeit szolgálják, amely számukra szent és sérthetetlen.

Mint mondták, nem a tanításról mondtak le, hanem a vezetői pozícióról. Hangoztatták továbbá, hogy egészen idáig, sőt, az elmúlt 15 évben nem volt tartalmi egyeztetés, nem voltak tárgyalások. A leköszönő vezetőség szerint ez a legnagyobb szakadék a „két oldal között”.

Közben a hallgatók elbarikádozták magukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületénél, a hét minden napján tartottak sajtótájékoztatót, amelyből kiderül: nem adják fel addig, amíg követeléseik nem teljesülnek.

Indirekt/Index

Facebook Comments