Letartóztatták a késelőt, aki az 1-es villamoson nyakonszúrt egy férfit

Sharing is caring!

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján letartóztatták a férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy nyakon szúrt egy idős utast a villamoson.

A főügyészség közölte: a megalapozott gyanú szerint egy 40 éves férfi november 12-én a kora reggeli órákban a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton közlekedő 1-es villamoson utazott úgy, hogy a rajta levő maszk nem takarta az orrát. Emiatt egy idősember felszólította, hogy hordja megfelelően a maszkot, amin a férfi annyira felháborodott, hogy bántalmazni kezdte őt. Amikor a sértett segítséget kért a jármű vezetőjétől, a gyanúsított elővett egy kést, azzal fenyegette utastársát, hogy megöli, akit nyakon is szúrta. Ezután leszállt a villamosról, és elhagyta a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei néhány órán belül azonosították és elfogták a támadót, majd őrizetbe vették. A közlemény szerint a sértett csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de csak a véletlennek köszönhető, hogy nem következett be súlyosabb, halálos sérülés. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, mert álláspontja szerint fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye.

Facebook Comments