Letartóztatták Berki Krisztián, Győzike, illetve Lagzi Lajcsi védőjét, aki korábban a NAV egyik magas szinten lévő vezetője volt – értesült a PestiSrácok.hu.

Mint megírtuk, körülbelül 800 millió forintot csaltak ki egy vállalkozótól 2019 szeptembere és 2020 márciusa között arra hivatkozva, hogy ebből az összegből Pintér Sándor belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni azért, hogy a vállalkozó ellen ne induljon eljárás.

A vállalkozó ellen mégis eljárás indult, ekkor egy újabb ügyvéd kereste fel a férfit, aki arra hivatkozva kért további 150 milliót, hogy az ügylethez Orbán Viktor miniszterelnök, Polt Péter legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV-vezető befolyását kérik, a pénzből pedig nekik is fizetni kell.

A nyomozó főügyészség kedden tizenkét helyszínen összehangolt akciót hajtott végre. Motozások, kutatások és lefoglalások voltak, és hét embert vittek be gyanúsítotti kihallgatásra. Az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás. 

A nyomozó főügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetbe vételét és indítványozza a letartóztatásukat. Ez utóbbiról ma dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség MTI-nek eljuttatott közleményében.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.