Ma még élvezhetjük a nyarat, de holnap már brutális lehűléssel köszönt be az ősz

Sharing is caring!

Holnaptól komoly változás jön.

Vasárnap az erős, helyenként viharos déli szél még melegebbet szállít az országba, 31-38 fokos kánikulában lesz részünk. Sok lesz a napsütés, egy-egy zápor csak este érheti el a nyugati határt.

Hétfőre feltámadó északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, főként a Dunántúlon eső, záporok alakulhatnak ki, délnyugaton zivatar sem kizárt. 22-32 fok várható, nyugatra megérkezik a lehűlés, keleten marad tovább a meleg. Este a középső, éjjel a keleti tájakat is eléri a front záporokkal, zivatarokkal – írja az Időkép.

Kedden még több helyen számíthatunk esőre, záporokra, főként a Dunától keletre zivatarokra is. Élénk, erős széllökésekre készülhetünk. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, 17 és 26 fok között alakulnak a maximumok, de az északkeleti csücsökben még 27-29 is lehet.

Szerdán már csak északon fordulhat elő kevés csapadék. A szél élénk, erős marad, délután 19-25 fok valószínű. Csütörtökön kellemes kora őszi idő várható többórás napsütéssel. A szél mérséklődik. A hűvös hajnalt 21-26 fokos délután követheti.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük