„Magyarországon nincs koronavírus” – Ezt kamuzta egy koronavírusos tüneteket észlelő betegnek a komádi háziorvos, hogy ne kelljen megvizsgálnia – Most megszólaltak a helyiek

Komádi — Nem csitul a felháborodás a faluban, amióta kipattant, hogy az ügyeletes háziorvos a múlt héten nem volt hajlandó kimenni telefonon egy segítséget kérő, magán a koronavírus tüneteit észlelő beteghez. A doktornő közölte, Magyarországon nincs koronavírus.

A beteg a telefonbeszélgetést megmutatta az RTL Klub híradójának.

– Főállásban három férfi orvos is van Komádiban, őket szokta helyettesíteni Katalin doktornő. Érthetetlen, miért veszi ilyen lazán az orvosi esküjét. Hát nem szólalt meg a lelkiismerete, amikor ilyen súlyos járvány idején inkább hazudott, csak ne kelljen megvizsgálnia a beteget? – morgolódott egy helybéli.

Az ügyben az orvosi kamara rögtön vizsgálatot indított, de a polgármesteri hivatal is gyorsan lépett.

– Azonnali hatállyal szerződést bontottunk a doktornővel, a hétvégén már másik orvos ügyelt helyette – nyilatkozta a Blikknek a komádi hivatal munkatársa.

– Katalin kitűnő szakember, nem értem, miért mondott ilyet. Korábban kolléganőm volt a debreceni klinikán – mondta egy, a neve elhallgatását kérő orvos. – Mielőtt háziorvos lett, fūl-orr-gégész szakvizsgát és gyermekimmunológus szakvizsgát is szerzett.

Kerestük Katalin doktornőt is, de állandóan ki volt kapcsolva a telefonja.

via blikk.hu

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük