Az időjárás-előrejelzés szerint borult idő vár ránk, gyenge intenzitású esőre, záporra is számíthaunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szerdán a déli órákig jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé számíthatunk többnyire gyenge intenzitású esőre, záporra. Később csökken a csapadékhajlam, majd lassan megkezdődik észak felől a felhőzet szakadozása, de határozottabb felhőzetcsökkenés csak a késő délutáni, esti óráktól várható. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-18 fok között valószínű. Késő estére 7-13 fokra hűl le a levegő.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő valószínű. A napsütést a délutáni órákban több gomolyfelhő zavarhatja, illetve elkezd megnövekedni, megvastagodni a magasszintű felhőzet is, de csapadék nem valószínű. Hajnalban pára- és ködfoltok előfordulhatnak. A délire, délnyugatira forduló szél a délutáni óráktól egyre többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4-10 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken akár gyenge fagy is előfordulhat! A csúcshőmérséklet 16-22 fok között várható.

Pénteken eleinte sok magasszintű felhő valószínű, amely a nap folyamán fokozatosan szakadozik, csökken. Ugyanakkor az ország nagy részén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Néhány órás napsütés mindenütt valószínű, ám a délnyugati tájakon kevesebb lehet a felhő, arrafelé inkább a napos idő lesz a jellemző. Estétől mindenütt jelentősen csökken a felhőzet. Záporok elsősorban északkeleten alakulhatnak ki helyenként. A kezdetben déli, délnyugati, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős, az északi, északkeleti országrészben helyenként viharos lökések is, ugyanakkor a délnyugati határ közelében gyenge vagy mérsékelt maradhat a légmozgás. Estére mindenütt csillapodik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7-14 fok között alakul. A hőmérsékleti maximumok 17-24 fok között várhatók.

Szombaton túlnyomóan napos, derült idő várható, reggelre helyenként pára- és ködfolt képződhet. Csapadék nem lesz. A kezdetben északnyugati szél délies irányba fordul, majd helyenként megélénkülhet. Hajnalban 2-12 fok közé hűl a levegő, az ország északkeleti felén mérhetjük az alacsonyabb, a délnyugati felén pedig az enyhébb értékeket. Délutánra 18-25 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű. A nap második felétől növekszik a csapadékhajlam, az ország nyugati felén záporok, esetleg zivatarok előfordulhatnak. A jellemzően délies irányú szelet néhol élénk lökések is kísérhetik. A hajnali 7-13 fokról délutánra 20-27 fokig melegszik a levegő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.