Az időjárás-előrejelzés szerint hétfőn még nem kell nagy hőségre számítani.

Mai időjárás: Budapesten délelőtt még erősen felhős lesz az ég, délutánra azonban elkezd felszakadozni a felhőzet, majd kisüt a nap. Napközben elvétve kialakulhat egy-egy zápor, helyenként megélénkül az északnyugati szél.

Az ország többi részén délelőtt nyugaton és délnyugaton előfordulhat eső, zápor, Kaposvár és Pécs környékén zivatar is. Somogy és Baranya megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Későbbre azonban felszakadozik a felhőzet, egyre inkább kitisztul az ég, napos, gomolyfelhős lesz az idő, a Tiszántúlon várható a legtöbb napsütés. Az északi, északnyugati szél megélénkül a Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között várható, estére 18-25 fok köré hűl le a levegő.

A Balatonnál is számíthatunk záporra, leginkább a nap első felében, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál 23 fokos.

Figyelmeztetés zivatarra hétfőn /Fotó: met.huhttps://94433921b99a2ef2f3d5192f4c3566ad.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Holnapi időjárás: napos időre van kilátás, kevés gomoly- és fátyolfelhő társaságában. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb északon fordulhat elő egy-egy gyengébb zápor. Az északnyugati, északi szél délire fordul a Nyugat-Dunántúlon, időnként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-34 fok között alakul.

Figyelmeztetés hőség miatt kedden /Fotó: met.hu

Szerdán szintén napos idő lesz, kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-37 fok között alakul.

Figyelmeztetés hőség miatt szerdán /Fotó: met.hu

Csütörtökön is marad a napos idő, kevés gomolyfelhővel. Csapadék legfeljebb a nyugati határvidéken várható, illetve a hegyekben. A délkeleti szél megélénkül a Dunántúlon, Sopron és Fertő környékén megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-38, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 16-23 fok között alakul.

Figyelmeztetés hőség miatt csütörtökön /Fotó: met.hu

Pénteken a napsütés mellett már erősebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, nyugat és északnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél északnyugatira fordul a Dunántúlon, majd többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A csúcshőmérséklet 30 fok körül várható, a déli megyékben azonban 35 fok fölé is melegedhet a levegő.

(met.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.