Majdnem telt házas koronavírusos betegekkel a győri kórház egy ott dolgozó orvos szerint

Sharing is caring!

A győri Petz Kórház érdemben közel telt házas COVID-pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek – írta az intézmény egyik orvosa, Csipszer Bernadett a Facebook-oldalán.

Elmondása szerint a kórházban a korábbi egyhez képest jelenleg három intenzív osztályon küzdenek szó szerint a kollégái a betegekért. Ebből két intenzív osztály COVID-intenzív, egy pedig nem fertőzött betegeket ellátó intenzív osztály.

„A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek. Az intenzíven dolgozó kollégák elmondása alapján, aki lélegeztető gépre kerül, annak sajnos kis esélye van a túlélésre. Kevés beteget tudnak megmenteni. Aki intenzíves szakorvos, szakdolgozó hozzá van szokva a küzdelemhez, halálhoz, de nem ehhez, ami most zajlik”

– fogalmazott.

Azt írja, a környéki megyék kórházai beteltek, a mobil járványkórház közel teltházas, az orvosok egymást hívogatják, hátha találnak a betegeik számára egy másik intenzív osztályon helyet, mert ők már nem tudják hová tenni a súlyos fertőzötteket.

Kiemelte, közben az egyéb betegek ellátása (balesetek, szívinfarktus, agyvérzés, mérgezés, szülések) ugyanúgy szükséges, és nincs belőlük kevesebb, mint máskor.

Csipszer Bernadett arra kér mindenkit, vegye komolyan a járványhelyzetet és a védekezési rendelkezéseket. Szeretné, ha az emberek elhinnék, hogy minden egészségügyi dolgozó napi szinten küzd a betegekért, mint mondja: „a rendszer hibái, extrém mértékű túlterhelése és ebből adódó csúszások, várakozások nem a mi hibánk, nem mi tehetünk róla.”

„Nem, nem most kell régen látott családtaggal, baráttal, stb összejövetelt, bulit tartani! Nem, nem most kell wellness hétvégére menni! Nem, nem most kell shopping napot tartani….stb, stb.” – teszi hozzá a doktornő.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük