Már 23 millióan látták az eddigi legkeményebb támadást Putyin ellen

Már 23 millióan látták az eddigi legkeményebb támadást Putyin ellen

Sharing is caring!

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezér azzal vádolja Vlagyimir Putyint, Oroszország államfőjét, hogy nyaralóként használ egy városnyi méretű, méregdrága ingatlant, amelyet a barátai nevén lévő rubelmilliárdokból építettek fel.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezér szerint Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője csalással szerzett forrásokból százmilliárd rubel értékű (400 milliárd forint, megközelíti a budapesti 4-es metró építési költségét) luxusingatlant építtetett magának, ami természetesen nem az ő nevén van – derül ki a Moscow Times cikkéből. Navalnij oknyomozó csapata közel kétórás videót készített a történetről. A Praszkovejevka birtok a Fekete-tenger partján, Oroszország déli részén található.

Az orosz média már egy évtizeddel ezelőtt Putyinhoz kötötte a tengerpari palotát. Navalnij szerint nem egyszerűen egy vidéki házról vagy rezidenciáról van szó, hanem egy egész kis városról, vagy inkább hercegségről. A drónokkal készült légi felvételeken egy klasszikus stílusban épült, kétszintes nemesi kúria látszik, a belsőről készült képekből kiderült, hogy amfiteátrum, föld alatti jégpálya és a tengerhez vezető alagút egészíti ki az ingatlant.

A területet áthatolhatatlan kerítés veszi körül, saját kikötővel, biztonsági rendszerrel, templommal, beléptetőrendszerrel rendelkezik, és felette átrepülési tilalom van érvényben. Navalnij szerint gyakorlatilag elkülönül Oroszország területétől. Mérete 7000 hektár (a budapesti Margit-sziget több mint hetvenszerese), tulajdonosa az orosz titkosszolgálat, az FSB, amely tavaly ősszel 2068-ig bérbe adta egy vállalatnak, a hivatalos információ szerint kutatási, oktatási, vadászati és halászati szolgáltatások nyújtására.

Navalnij bemutat egy bonyolult korrupciós folyamatot, amely Putyin belső körének részvételével lehetővé tette, hogy rubelmilliárdokat rejtsen el az ingatlan kiépítésére. A hozzá közelállóknak tisztviselői állásokat, illetve állami vállalatoknál pozíciókat juttatott, aminek segítségével elrejtette a vagyont. Ezek az emberek az ellenzéki vezér szerint tetszés szerint dézsmálhattak meg bármit Oroszországban, amit csak akartak.

A videó nézettsége irtózatos tempóban nő. A megjelenését követő órában átlépte az egymilliós kattintást – mostanra pedig meghaladta a 23 millió megtekintést is.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük