Már beszélni sem volt képes a koronavírussal fertőzött 24 éves magyar vízilabdázó

Sharing is caring!

Tóth Kristóf tüdőembóliát és tüdőgyulladást kapott a covid mellett. Az orvosok szerint csoda, hogy nem esett össze és nem halt meg.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Hazamehetett a kórházból Tóth Kristóf vízilabdázó, aki súlyos állapotban került kórházba a koronavírus miatt. A center a magyar vízilabda-válogatott oldalának adott interjút, azzal kezdte, hogy az OSC-Újbuda csapatából egyszerre többen fertőződtek meg, a 14 játékos közül 10-nek lett pozitív a tesztje.

Tóth a megbetegedéséről elmondta, először csak szúró fájdalmat érzett a mellkasában és a hátában. Amikor már aludni sem tudott tőle, felhívta a mentőket, akik 2 algopyrin bevételét tanácsolták neki. Ez időlegesen segített neki, de ébredés után kiújultak a fájdalmak, és másnap már a Szent László Kórházban kötött ki.

Ott megállapították, hogy kétoldali masszív tüdőembólia a diagnózis, egészen pontosan a Covid-vírus, a tüdőembólia és a tüdőgyulladás hármas hatása alatt van.

Ezután életem legrosszabb félórája következett. Borzalmas fájdalmat éreztem a mellkasomban és a hátamban egyszerre, valamennyi levegővételnél, minden egyes mozdulatnál. Folyt rólam a víz, mint egy erős kondiedzés után, és már beszélni sem tudtam. Sajnos az is bekövetkezett, hogy elkezdtem fulladni, semmilyen módon nem kaptam levegőt. Örök hála az ápolóknak, nővéreknek, akik villámgyorsan rendbe tettek, s elkezdték egy orrszondával adagolni belém az oxigént

– mondta.

Az orvosok szerint akkor már mindkét tüdejében megjelent a rögösödés, de szerencsére nem zárta el a vér útját, ami az állapotát nézve az orvosok szerint csoda volt, mint ahogy az is, hogy nem esett össze és nem halt meg, mert ez egy rossz mozdulattól bekövetkezhetett volna.

Fogalmazhatok úgy, hogy kaptam egy új életet, nagy szerencsém volt.

Tóth azt mondta, másfél hétig kellett a légzését segíteni, a harmadik héten szűntek meg a tünetei. A Covid-tesztjei nagyon sokáig pozitívak maradtak, két hét után viszont már ki lehetett jelenteni, hogy felszívódott az embólia, és a tüdőgyulladás is megszűnt.

A mindössze 24 éves vízilabdázó azt is elmondta, hogy három hetet és három napot töltött kórházban, a vizsgálatok szerint nem kell befejeznie a pályafutását, de a visszatérésének időpontja, az odáig vezető folyamat hossza még kérdéses.

(Képünk illusztráció)

Facebook Comments