Már csak pár hét, és jön az idei olcsó iPhone

 

Január végén kezdtek el szállingózni a pletykák, miszerint az Apple partnerei februárban elkezdik az új, állítólag pénztárcabarát iPhone összeszerelését, így már márciusban leleplezhetik a modellt. A hírhedt szivárogtató, Evan Blass nemrég szintén erről számolt be a Twitteren, hozzátéve, hogy egész pontosan március közepén lesz a bemutató, így már tényleg csak legfeljebb egy hónapot kell várni. Az még kérdéses, hogy az eddig iPhone SE2 néven emlegetett modell végül az iPhone 9 elnevezést kapja-e.

Az eddigi információk alapján a modell 4,7 hüvelykes LCD kijelzőt kap, hátlapi üvegborítással. Az Apple házon belül fejlesztett A13 bionikus chipje dolgozik benne 3GB RAM társaságában, 64/128GB tárhellyel lesz választható. Színekből a hagyományos ezüst, piros, és asztroszürke lesz a kínálat. Alapvetően sokban nem fog különbözni az iPhone 8-tól, kivéve az erősebb processzort és a RAM mennyiségét.

Eddig az tűnik valószínűnek, hogy a 64GB-os variáns 399 dolláros áron (nettó 112 ezer forint) lesz kapható, míg a 128GB-os változatért 499 dollárt (nettó 142 ezer forint) kell majd fizetni. 5G-támogatásra még nem számíthatunk.

(Kiemelt kép: AFP)

Mi a véleménye a témáról?