Mogyoród – Aki eddig nem vette meg az idei Forma–1-es Magyar Nagydíjra a jegyét, az most már ne siessen, nem fog kapni. Majdnem napra pontosan négy hónappal a Grand Prix rajtja előtt a Hungaroring kiteheti a „megtelt” táblát. Akkora volt az érdeklődés, hogy elfogytak a belépők a vasárnapi futamra, nemcsak a normál lelátókra, hanem a pluszban építendő öt tribünre is, sőt, már állóhelyek sincsenek. Ez azt jelenti, hogy a verseny napján közel százezer néző fogja a helyszínen követni az F1-es mezőny magyarországi csatáját.

– Ilyen még nem volt, amióta mi vezetjük ezt a versenypályát. Van a ringnek egy maximum kapacitása, amelyet most elértünk, így vasárnapra nem tudunk több jegyet eladni – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– Számításaink szerint százezer ember még biztonsággal meg tudja közelíteni a Hungaroringet, és így a színvonalas kiszolgálást, a minőségi szórakozást is garantálni tudjuk a lelátókon és a lelátók mögötti területen is. Ez a hatalmas érdeklődés is azt támasztja alá, hogy érdemes ebbe a pályába fektetni. A fejlesztés és bővítés ugyanis a nézőszámra is hatással lehetne: több szurkolót tudnánk fogadni.

Az utóbbi évek csúcs-nézőszáma a 2019-es volt, akkor négy nap alatt 230 ezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen a Magyar Nagydíj eseményeit. Most jó esély van arra, hogy ezt meghaladják. Az 1986-os nézőcsúcs valószínűleg soha nem fog megdőlni: akkor a hétvégén 300 ezren látogattak ki.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.