MÁV: 172 perc késést okoztak a maszkot nem viselő utasok, egyikük meg is ütötte a jegyellenőrt

Sharing is caring!

Az elmúlt héten 10 esetben kellett intézkednie a jegyvizsgálónak azért, mert néhány utason nem volt maszk.

A maszkviselés szabályainak megsértése az elmúlt héten 10 esetben, összesen 172 perces vonatkésést okozott – írja közleményében a MÁV.

Ha már eddig is nehezükre esett az embereknek maszkot húzniuk, kérdés mi lesz ezután, ugyanis szeptember 21-től a maszkhasználati szabályok tovább szigorodtak:

már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem minden állomási és megállóhelyi helyiségben kötelező maszkot hordani, ahol vonatra várakoznak az utasok.

Ráadásul a sál vagy kendő használata sem lesz már elegendő.

Hiába kötelező maszkot viselni a vonatokon,

az elmúlt héten 10 esetben kellett intézkednie jegyvizsgálónak azért, mert néhány utas nem viselte a védőeszközt.

Így többek között négy elővárosi vonalon: a pusztaszabolcsi, a szolnoki, az esztergomi és a váci vonalon is félórás késést okozott néhány utas figyelmetlensége vagy nemtörődömsége – olvasható a közleményben.

Egy balatoni vonaton az utast figyelmeztette a vezető jegyvizsgáló a maszkhasználatra, mire az utas válaszul megütötte őt.

Rendőri intézkedés történt, a vasúttársaság feljelentést tett. A jegyvizsgálónak orvosi segítségre volt szüksége, a vonat emiatt nem közlekedett tovább.

Az említett esetekből jól látható, hogy aki a felszólítás ellenére sem tartja be az előírásokat, nemcsak a maga és utastársai egészségét veszélyezteti, hanem felesleges, elkerülhető bosszúságot is okoz a vonaton közlekedőknek.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük