Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra – fotók

Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra – fotók

Sharing is caring!

Február 6-án, szombaton reggel megérkezett hazánkba az AstraZeneca vakcina első szállítmánya. Az Európai Unióban és Magyarországon is január végén engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 40 800 adagot tartalmaz, a következő napokban és hetekben több ezer dózissal folytatódik a szállítás. A vakcina bizonyítottan 100%-os védelmet nyújt a súlyos megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozással szemben.

Az Európai Bizottság január 29-i feltételes forgalomba hozatali engedélyét követően február 6-án, szombaton megérkezett Magyarországra az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca innovatív gyógyszergyártó vállalat közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcinája. Az oltóanyaggal azokat a felnőtteket lehet beoltani a koronavírus-fertőzés megelőzése céljából, akik betöltötték 18. életévüket.

(A legfrissebb hírek itt)

Az első szállítmány 40 800 adagot tartalmaz, március végéig pedig összesen várhatóan több százezer COVID-19 VaccineAstraZeneca érkezik majd hazánkba. Mindez jelentősen, – a többi engedélyezett vakcinaszállítmány beérkezésétől függően – akár a duplájára is emelheti az ország oltási kapacitását.

Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra – fotókAz első szállítmány 40 800 adagot tartalmaz

A “The Lancet” című tekintélyes orvosi folyóiratban a héten publikált eredmények megerősítették, hogy a COVID-19 VaccineAstraZeneca 100%-os védelmet nyújt a súlyos megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozással szemben a vakcina első dózisának beadása utáni 22. napot követően. A vakcinát a szokványos betegellátási körülmények között be lehet adni: normál hűtött körülmények (2-8 °C) között lehet tárolni, szállítani és kezelni a gyártást követően legalább 6 hónapon keresztül.

Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra – fotók100%-os védelmet nyújt a súlyos megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozással szemben a vakcina első dózisának beadása utáni 22. napot követően

Az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Dél-Afrikában végzett fázis III klinikai vizsgálatok elemzése szerint az első dózis után a védelem 75% feletti(CI: 59%-86%), a hatékonyság pedig növekszik a beadott dózisok közti eltelt idő legfeljebb 12 hétre növelésével. Az adagok közötti időtartam 12 hétre emelése esetén a vakcina hatékonysága 82%-os (CI: 63%-92%). Az első eredmények szerint a vakcina jelentős mértékben (67%) képes megelőzni a betegség továbbadását, ami megerősíti, hogy a vírus terjedésétis akadályozza.

Kapcsolódó: Itt a bejelentés: megvan a súlyos betegségtől 100 százalékosan védő vakcina

Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra – fotókA következő napokban és hetekben több ezer dózissal folytatódik a szállítás

Az AstraZeneca benyújtotta kérelmét a WHO (Egészségügyi Világszervezet) felé, hogy az alacsonyabb jövedelmű országok esetén is engedélyezzék a vakcina vészhelyzeti használatát, emellett továbbra is együttműködik a kormányzatokkal és a nemzetközi szervezetekkel, hogy a világjárvány idején önköltségi áron, mindenki számára hozzáférhető oltóanyagot juttasson el az emberekhez.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük