Megfojthatta a pap a babát a keresztelőn, nyomoz a rendőrség

Megfojthatta a pap a babát a keresztelőn, nyomoz a rendőrség

Sharing is caring!

Keresztelés miatt halhatott meg egy csecsemő Romániában; a pap többször olyan hosszú időre merítette víz alá a kicsit, hogy az megfulladt.

liner.hu idézi Monitorul hírportált, amely szerint hiába szállították az intenzív osztályra a hathetes babát, az orvosok már nem tudtak segíteni rajta, leállt a vérkeringése és a légzése. Intubálták, majd lélegeztetőgépre kötötték, de hiába, túl sok víz került a tüdejébe.Orvosai szerint, ha túl is élte volna a balesetet, életreszólóan károsodhatott volna az idegrendszere. Az ortodox pap mindeközben mossa kezeit, szerinte neki nincs köze a tragédiához, a baba ugyanis a szertartás alatt végig sírt, csak később veszítette el az eszméletét.

(Ez is érdekelheti: Korábban Franciaországban abból lett hatalmas botrány, hogy egy pap felpofozta a síró babát.)

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást. Az egyház egyébként korábban lehetővé tette, hogy ne kelljen a medencébe mártani a kicsiket, elég a fejükre csorgatni a keresztvizet, ám az ortodox papok közül sokan ragaszkodnak a tradícióhoz.

Oroszorszábnam például éppen azért függesztettek fel egy papot, mert brutálisan belenyomta egy kislány fejét a keresztvízbe.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük