Megható történet az intenzív osztályról: újra jelentkezett a koronavírusos Kuncze Gábor

Sharing is caring!

Közösségi oldalán méltatta az egészségügyi dolgozókat Kuncze Gábor, felhívva rá a figyelmet, mennyire fontos lenne a megbecsülésük.

Ahogy korábban megírtuk, feleségével együtt Kuncze Gábor is elkapta a koronavírust. Az SZDSZ volt elnöke az intenzív osztályra került, később pedig a közösségi oldalán-keresztül tájékoztatott mindenkit arról, hogy érzi magát.

Kuncze most ismét a Facebookon jelentkezett, de ezúttal nem az ő állapota volt a téma, hanem, hogy mit látott és tapasztalt pár nappal azután, hogy az intenzív osztályra került. Arról írt, milyen gyorsan és alázattal, minden mást félretéve láttak el a dolgozók egy eszméletlen férfit, akiről azt se tudták, kicsoda. Az SZDSZ volt elnöke ezzel a történettel arra próbálja felhívni a figyelmet, mennyivel több megbecsülést érdemelnének az egészségügyisek.

“Pár napja feküdtem az intenzív osztályon, amikor érkezett egy új beteg – pontosabban nagyon súlyos állapotban hordágyon hozták. Nem tudták ki ő, ezért ismeretlen férfiként nevezték. Ő sem tudta, hogy ki ő, mert eszméletlen volt.

Amikor elhelyezték, azonnal mindenki ott termett, akinek egyáltalán dolga lehetett vele és azonnal mentették az életét.

Világosan látszott, hogy minden, az egészségüggyel kapcsolatos vita véget ér a beteg ágyának lábánál. Attól kezdve ugyanis csak a beteg van, akit meg kell menteni. Meg a szakmai tudás. Meg a hivatástudat. Meg a lelkiismeret. Meg Hippokratész.

Tessék mondani: nem tisztességtelen dolog ezzel visszaélni? Nem megbecsülni őket, hiszen, ha kell, úgy is elvégzik a dolgukat?! Nem kellene inkább hosszú távon is a megbecsülést demonstráló megoldásokat kitalálni? Nem kellene esetleg úgy viselkedni, hogy mindenki számára világos legyen, hogy nekünk fontos az egészségügy, fontos minden szereplője a betegtől az őt meggyógyító személyzetig?

De igen, kellene. Akkor pedig legyen így!!

(Hajléktalan barátunk jobban van!)” – olvasható Kuncze Gábor bejegyzésében.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments