Meghosszabbítják az iskolai téli szünetet, tesztelik a pedagógusokat és a diákokat is Ausztriában

Sharing is caring!

Eredetileg vízkeresztig tartana a téli szünet, az oktatás 7-én kezdődne, de a tesztelés miatt ezúttal csak január 11-én térnek vissza a gyerekek és a tanárok az iskolába.

Ausztriában a koronavírus-járvány miatt meghosszabbítják az iskolai téli szünetet, mert a tanítás újrakezdése előtt tesztelni szeretnék a pedagógusokat és a diákokat is – jelentette be kedden az osztrák oktatásügyi minisztérium.

Ausztriában rendszerint január 6-ig, vízkeresztig tart a téli szünet, az oktatás 7-én kezdődne, de a tesztelés miatt ezúttal csak január 11-én térnek vissza a gyerekek és a tanárok az iskolába.

A megkérdezettek mindössze 17 százaléka válaszolta azt, hogy bizonyosan beoltatná magát, ezzel szemben 29 százalék biztosan nem.

A tesztelés önkéntes lesz, de a felső tagozatosoknak és a középiskolásoknak “nyomatékosan ajánlják” – írta a Der Standard című napilap, hozzátéve, az még nem dőlt el, hogy a tanárok esetében kötelezővé teszik-e. Azoknak a gyerekeknek, akiknek január 7-én, csütörtökön és 8-án, pénteken a szülők nem tudják megoldani a felügyeletét, biztosítják a felügyeletet.

A tesztelés körülményeiről, helyszíneiről és a lebonyolításról folynak az egyeztetések.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük