Megkapta a pápa a koronavírus elleni oltás második adagját

Megkapta a pápa a koronavírus elleni oltás második adagját

Sharing is caring!

A veszélyeztetett korban lévő Ferenc pápa korábban arról beszélt, hogy az oltás beadatása erkölcsi kötelesség.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Megkapta a koronavírus elleni védőoltás második adagját a 84 éves Ferenc pápa – közölte Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

A katolikus egyházfő szerda reggel, három héttel az első adag után kapta meg a Pfizer-BioNTech-vakcina második dózisát a Vatikán területén található, VI. Pálról elnevezett audienciaterem előcsarnokában kialakított oltóállomáson.

A vatikánvárosi egészségügyi és higiéniai igazgatóság közel 10 ezer adagot különített el a Pfizer–BioNTech vakcinájából az oltási programhoz, amely január 13-án kezdődött meg a Vatikán körülbelül 3000 alkalmazottja és 800 lakosa között. A többi országhoz hasonlóan először az egészségügyi személyzetet és az időseket oltották be.

A pápa már korábban jelezte, hogy be fogja oltatni magát a koronavírussal szemben. “Úgy gondolom, hogy ez erkölcsileg mindenkinek kötelessége. Az oltás erkölcsi döntés, amely nem csak az oltott személy, de mások életét is érinti” – fogalmazott.

Facebook Comments