A háromgyermekes oltástagadó családapa gyermekeit és feleségét is agyonlőtte, miközben karanténban voltak. Az ügyész elmondta, találtak egy búcsúlevelet is a házban.

Három gyermek és két felnőtt holttestére találtak Németországban, a brandenburgi Königs Wusterhausen városában valamivel több mint egy hete. A szomszédok vették észre a hogy a család tagjai mozdulatlanul hevernek a földön, ezért értesítették a rendőrséget. Miután bejutottak a házba, látták, hogy mindenkit lelőttek. A hatóságok azóta vizsgálták a tragédia körülményeit. A hírek szerint járványügyi karanténban volt a család – írt a borzalmas családirtás részleteiről a 444.hu.

A gyerekek 4, 8 és 10 évesek voltak a szülők pedig 40 év körüliek. A helyszínelők már az ügy legelején kizárták azt, hogy egy kívülálló gyilkolta meg az egész családot, így a gyanú a szülőkre terelődött. Mára egyértelművé vált, hogy az apa ölte meg gyermekeit és feleségét, végül saját magával is végzett. A Bild úgy tudja, hogy a gyilkos családfő egy búcsúlevelet is hagyott hátra.

A tragédia helyszínén egy pisztolyt is találtak de még nem mondták ki a nyomozók, hogy az volt-e a gyilkos fegyver, viszont az tény, hogy az apának nem volt fegyvertartási engedélye.

Gernot Bantleon főügyész a DPA hírügynökségnek dráma részleteket árult el a tragédia hátteréről: a férfi a búcsúlevelében arról ír, hogy ő hamisított oltási igazolványt szerzett a feleségének, ám attól féltek, hogy emiatt mindketten elveszítik az állásukat, letartóztatják őket, a gyermekeiket pedig elveszik tőlük és akaratuk ellenére beoltják.

Németországban még november közepén tették kötelezővé a munkáltatóknak, hogy ellenőrizzék az oltási igazolásokat, ám a családanya főnökének gyanús lett a dokumentum, és vizsgálódni kezdett. Noha ennek eredménye még nem érkezett meg, minden bizonnyal ettől rettegett annyira a férfi.

Az anya a Wildau Egyetemen dolgozott. Az intézmény közleményében azt írta, mély megrendüléssel és döbbenettel értesültek az esetről, és hogy egy nagyra becsült kollégát veszítettek el. Az intézményt felügyelő minisztérium szerint az egyetem szabályosan járt el, amikor vizsgálatot kezdeményezett a nő igazolványa ügyében.

A családapa a hatóság szerint vírustagadó volt, számos oltásellenes posztot is megosztott a Facebookon és különböző csoportokban.

A férfi félelmei a letartóztatást illetően teljesen alaptalanok voltak. A hamis oltási igazolványok miatt a német büntető törvénykönyv pénzbírságot vagy legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztést ír elő. A főügyész azt mondta, a család nem volt sem a rendőrség, sem a gyermekvédelmi szolgálatok látóterében.

– Teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki, aki először követ el ilyen vétséget, börtönbüntetést kapjon, ahogy az is, hogy elvették volna tőlük a gyerekeket – mondta Gernot Bantleon.

A levelet ugyan nem hozták nyilvánosságra, az ügyész annyit elmondott róla, hogy a férfinak valószínűleg pszichés problémái is lehettek, mert „a gondolatainak semmi köze nem volt a tényekhez”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.