Megrohamozták a bárok teraszait és a múzeumokat a korlátozások oldásának első napján Olaszországban

Megrohamozták a bárok teraszait és a múzeumokat a korlátozások oldásának első napján Olaszországban

Sharing is caring!

Az egészségügyi miniszter óvatosságra intett. Az enyhítés nem azt jelenti, hogy mindenki azt csinál, amit akar – mondta.

Olaszországban megteltek a bárok, a presszók és az éttermek teraszai hétfőn a három hónapja tartó szigorú korlátozások oldásának első napján, és hosszú sorok álltak az újraindulást ünneplő múzeumok bejáratainál is. A vendéglátás és a kultúra további enyhítést követel.

Majdnem 48 millió olaszt érint a korlátozások február elsejétől bevezetett oldása.

A napsütés is segítette az újranyitás első napján a római bárok, kávéházak és éttermek üzemeltetőit, mivel a jó időben azonnal megteltek a szabadtéri teraszok, egyenlőre ugyan kizárólag helyiekkel.

“Teljesen más a pultnál beszélgetve vagy ülve fogyasztani a csésze kávét, mint ahogyan eddig tettük, műanyag pohárban az utcán állva” – mondta a Santa Maria Maggiore-bazilika melletti presszó vendége az MTI-nek.

A belváros éttermesei szerint azonban turisták nélkül nem érdemes kinyitni, ezt bizonyítja, hogy a Navona-téren sorakozó asztalok továbbra is üresek maradtak. “Nem felhúzott rolót, hanem vendéget akarunk”

– hangoztatták bejelentve, hogy csatlakoznak a következő napokra meghirdetett adósztrájkhoz.

Húsz tartományból tizenötben nyitottak újra a vendéglátó egységek. A nyitás reggel öttől este hat óráig engedélyezett, utána este tízig elvitelre dolgozhatnak. Majdnem 300 ezer bár, kávéház, étterem nyitott meg ismét, ami az ágazatban dolgozó üzlethelységek nyolcvanegy százalékának felel meg. A legtöbb, 51 ezer, Lombardia tartományban lépett munkába, Lazióban 33 ezer bár és étterem működik ismét.

Milánóban azonban több vendéglő zárva maradt hangoztatva, hogy forgalmuk hatvanöt százalékát este termelik, a napközbeni nyitvatartás nem segít rajtuk. Velencében zárva maradtak a történelmi kávéházak, közöttük a Florian is, amely inkább megvárja a turisták érkezését.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük