Mégsem kötelező mától a maszk az éttermek asztalánál ülve

Sharing is caring!

A kormány beszélt a hétfőtől érvénybe lépett változásokról.

A Kormányzati Tájékoztató Központ hétfőn délelőtt közölte a koronavírussal kapcsolatban életbe lépő legújabb szabályváltozásokat – írja a Portfolio.hu.

„Ma életbe lépett a maszkviselésre vonatkozó új szabály. Már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például egy étteremben addig maszkot kell viselni, amíg az asztalhoz érünk vagy onnan felállva mosdóba megyünk, de levehető a maszk az asztalnál ülve”

– írják közleményükben. Ezzel némileg enyhítettek a szigorításon, mert az eddigi hírek szerint az asztalnál ülve is viselni kellett volna a maszkot, azt csak a konkrét étkezéshez vehettük volna le.

„Olyan vendéglátóhelyeken, büfékben, szórakozóhelyeken, ahol állva illetve bárpultnál fogyaszt valaki ételt vagy italt kizárólag a fogyasztás időtartamára leveheti a maszkot, de ha csak beszélget éppen, akkor viselnie kell”- szól a továbbiakban a korlátozás.

A szabályok betartatásáért a vendéglátóhely, az üzlet üzemeltetője is felelős. Attól a vendégtől, aki felszólítás ellenére sem veszi fel a maszkot, a kiszolgálást meg kell tagadni és fel kell szólítani a helység elhagyására – teszik hozzá

A korlátozás egyébként meglehetősen enyhének mondható ahhoz képest, hogy az elmúlt napokban Európa számos, adatokban Magyarországhoz hasonlóan rosszul álló országában kijárási tilalmakat és nyitvatartási korlátozásokat rendeltek el.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük