Mégsem ússza meg? Hiába próbált gondnokság alá kerülni M. Richárd

Mégsem ússza meg? Hiába próbált gondnokság alá kerülni M. Richárd

Sharing is caring!

Az InfoRádió értesülései szerint hiába kérvényezték a Dózsa György úton történt gázolásért bűnösnek kimondott férfi, M. Richárd gyámság alá helyezését, úgy tudni, a gondnoksági ügyet kérelmező eljárást elutasították.

Mint azt a Blikk is megírta, családja annak érdekében kezdeményezte M. Richárd gondnokság alá helyezését, hogy a férfit ne vonhassák felelősségre vagy csak enyhe büntetést kapjon. Mint ismert, M. Richárdot tavaly szeptemberben első fokon bűnösnek mondták ki a 2017-ben a Dózsa György úton történt, két ember halálát követelő gázolás miatt. Ebben az eljárásban bírálták el azt is, hogy megvert egy kerékpárost, akit majdnem elsodort. A férfinek több bűnügy miatt is felelnie kell.

Az infostart.hu azt írja, M. Richárd gondnokság alá helyezését egy hozzá nagyon közel álló nő kezdeményezte a VIII. Kerületi Kormányhivatal Gyámügyi Osztályán. A portál az ügy kapcsán megszólaltatott egy egykori büntetőbírót is, aki szerint ahhoz, hogy valakit felnőttként gondnokság alá helyezzenek, fontos kritériumoknak kell megfelelni.

(A legfrissebb hírek itt)

– A büntetőeljárásban a beszámíthatóság megléte, korlátozottsága vagy hiánya döntő jelentőségű. H az, akinek elbírálják valamilyen a cselekményét, gondnokság alá kerül, és még a beszámítási képességét is kizárják, nem büntethető, meg kell szüntetni ellene az eljárást. Ha a képesség korlátozott, az nyomatékos enyhítő körülmény az eljárás során – mondta az InfoRádiónak Surdy Miklós nyugalmazott büntetőbíró, ügyvéd.

Az infostart.hu az ügyben felkereste az érintett gyámügyi osztályt, ahonnan azt a választ kapták, hogy a törvény szerint a gyámügyi eljárások, köztük a gondnoksági ügyek nem nyilvánosak. Az InfoRádió ennek ellenére egy megbízható forrástól úgy értesült, az M. Richárd gondnokság alá helyezését kérelmező eljárást elutasították.

Mint ismert, a halálos közúti baleset gondatlan okozásáért, illetve garázdaságért és testi sértésért M. Richárdot halmazati büntetésként 4 év, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és véglegesen eltiltották a járművezetéstől. Emellett van egy hivatali vesztegetéses ügye, amelyben azzal gyanúsítják, hogy 900 ezer forintot fizetett azért, hogy visszakapja a jogosítványát, illetve, hogy a Dózsa György úti baleset ügyét megússza. Legutóbb szilveszterkor pedig egy budapesti étteremben a korlátozások ellenére bulit rendezett és kábítószerezett is, emiatt is felelnie kell majd.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük