Megszökött három koronavírusos orvos egy romániai kórházból

Megszökött három koronavírusos orvos egy romániai kórházból

Sharing is caring!

Három nő hagyta el az intézményt, később az otthonukban találta meg őket a rendőrség.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Engedély nélkül elhagyta a dél-romániai Târgu Jiuban (Zsilvásárhely) működő megyei kórházat három, oda beutalt, koronavírussal fertőzött orvos, írja a Főtér.ro.

Az orvosok eltűnését a tisztiorvosi szolgálat illetékesei fedezték fel csütörtökön este, ellenőrzés közben. Később derült ki, hogy mindhárman a kórházban dolgozó orvosok, akiket néhány napja utaltak be. Három, 31 és 55 év közötti nőről van szó, egyikük pneumológus, másikuk az intenzív osztályon dolgozik, a harmadik orvosról nem derültek ki részletek.

Az intézmény értesítette a rendőrséget, a hatóság másnap hajnalban otthonukban megtalálta az orvosokat. Azonnal mentőt hívtak, és vissza is vitték őket a kórházba, majd bűnügyi feljelentést tettek ellenük a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt, és a kórház is belső vizsgálatot indít az ügyben.

A portál azt írja, hogy járvány kitörése óta közel hatezer egészségügyi dolgozót fertőzött meg a koronavírus Romániában.

Képünk illusztráció.

Facebook Comments