Völner Pál a Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint alkalmanként 2-5 millió forintos vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől.

Az elmúlt napokban több részlet is nyilvánosságra került a Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt érintő nyomozati iratokból, és az ügy hatására Papp Gábor közleményt jutotta el a 24.hu-hoz. Ezekben több dolgot is cáfolnak a lemondott államtitkárról nyilvánosságra került információkkal kapcsolatban.

Az ügyvéd szerint a nyomozati iratok egy része alapján meggyőződése, hogy azok nem támasztják alá és nem igazolják a Völner Pállal szemben közölt gyanút. Völner határozottan és következetesen állítja, hogy soha nem kapott pénzt Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétőlt. Ezt pedig szerinte 444.hu által közölt lehallgatási jegyzőkönyv sem cáfolja, ahol egyébként Völner Pál neve el sem hangzik.

Szerinte „a szerdán a sajtóban megjelent beszélgetéstöredékek a nyomozati iratokból önkényesen kiragadott és a 444.hu szerkesztősége által a saját ízlése szerint összeválogatott részletek.”

Az ügyvéd arról is ír, hogy a közölt telefonbeszélgetéseket 2021 áprilisától rögzítették, amiből szerinte az következik, hogy – a korábbi hatósági tájékoztatástól eltérően – már 2021 áprilisban folyt a nyomozás. Szerinte az országgyűlési törvény, mint sarkalatos törvény rendelkezése és ezzel összhangban a büntető jogtudomány szerint országgyűlési képviselő ellen folyó büntetőeljárásban nem értékelhető bizonyítékként az olyan leplezett eszközből származó adat, amelyet az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése előtt szereztek be. Ez szerinte azt jelenti, hogy Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztése előtti megfigyelése, követése és lehallgatása törvénytelen volt.

Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium lemondott államtitkárát a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja, a politikus mentelmi jogát azóta a parlament fel is függesztette. A Blikk arról is beszámolt, hogy nemrég a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökét, Schadl Györgyöt és feleségét a Liszt Ferenc reptérről vitték el a rendőrök, amikor külföldre akartak távozni. Később pedig kiderült: a sötét ügy egyik érintettje Völner Pál, aki a gyanú szerint alkalmanként 2-5 millió forintos vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől. Az ügy gyanúsítottjait – főleg bírósági végrehajtókat, élükön a végrehajtók elnökével – a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.