Megszólalt az OTP a hiteltörlesztés felfüggesztéséről

Orbán Viktor ma délután rendkívüli bejelentést tett a közösségi oldalán, amire az OTP Bank közleményben reagált.

Magyarország miniszterelnőke élőben jelentkezett be a Facebookon, hogy elmondja, milyen gazdasági döntéseket hoztak a kormányülésen. Orbán Viktor öt olyan rendelkezést jelentett be, amelyek közült több a hitellel rendelkezőknek ad mentőövet a jelenlegi helyzetben, így a bankokat is érinti.

Az intézkedéseket támogatva az OTP Bank közleményben reagált.

„Az egyre nagyobb kiterjedésű koronavírus-járvány nem csupán a megbetegedő honfitársaink szervezetét támadja meg, de több szektorban már most komoly negatív hatással van a hazai gazdaságra is.

Hatékony megoldás a magyar kormány ma bejelentett intézkedéscsomagja, amely szinte azonnali könnyítéseket tartalmaz a hitellel rendelkező vagy hitelt felvenni szándékozó állampolgárok és vállalatok számára.

Ugyan a részletszabályok nem ismertek még, de az OTP Bank támogatja az eddig bejelentett intézkedéseket. Az OTP Csoport kiszámíthatóan működő régiós nagyvállalat, amely jelentős tőkével, likviditási többlettel rendelkezik. Az előttünk álló gazdasági kihívások a bank stabil, hatékony és jövedelmező működését nem veszélyeztetik, így a szükséges mértékben a magunk részéről hozzá kívánunk járulni a gazdaság és ügyfeleink védelméhez.”

via blikk.hu

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük