Debrecen – Miközben idehaza gyakran hallani túlfizetett focistákról, sokakat döbbentett meg a Debrecen sportigazgatója, Tőzsér Dániel, aki elárulta, a 37-szeres válogatott csatár, Németh Krisztián gyakorlatilag a nettó minimálbérért, 115 ezer forintért futballozik a Lokinál!

Németh komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, két éve még a címeres mezt is magára húzhatta.

Tőzsér a Telexnek adott interjúban beszélt a 32 éves támadó esetéről, akit az egykori válogatott középpályás saját korábbi menedzsere, Filipovics Vladan képvisel.

– Vele éppen hogy keményebben tárgyalok, hogy véletlenül se hulljon rám vissza, hogy egykori menedzseremnek segítek – magyarázta Tőzsér. – Mondok egy példát, Németh Krisztiánét. Minimálbérért futballozik nálunk. Nincs mögötte bónusz. 115 ezer forintot kap. Azért tudom elmondani a keresetét, mert felhatalmazott rá.

De hogyan lehetséges ez, miközben az NB I-es átlagfizetés a havi hárommillió forintot is meghaladja? És a nettó átlagkereset idehaza 283 ezer forint…

Fontos megjegyezni, hogy a korábban Angliában, Görögországban, Hollandiában, az Egyesült Államokban, Katarban és Dunaszerdahelyen is megfordult Némethnek több mint nyolc hónapig nem volt csapata, miután az amerikai Columbus Crew-tól távozott az év elején. A szezon közben, szeptemberben írt alá a Lokihoz.

– Az volt a célom, hogy Amerikában maradjak, de nem sikerült, majd jött a debreceni lehetőség, és úgy gondoltam, belevágok. Tőzsér Dániel sportigazgatóval, Huszti Szabolcs edzővel (őt azóta menesztették – a szerk.), és Dzsudzsák Balázs csapatkapitánnyal is beszéltem többször, megerősítettek abban, hogy jelenleg a Loki a legjobb választás – mondta akkor Németh.

Németh Krisztián 2007 után tér vissza az NBI-be / Fotó: Isza Ferenc

 Ilyen esetekben a klubnak vagy nincs már elegendő pénze az igazoláshoz, vagy nem hisz annyira a focistában. A játékost, akinek nagyon kell a bizonyítási lehetőség, úgy viszik oda, hogy akkor kaphat komolyabb pénzt, ha beválik. Akkor újratárgyalják a szerződést vagy eleve lefektették ennek a feltételeit – mondta lapunknak a játékospiacot jól ismerő informátorunk, hozzátéve, a DVSC más játékosoknál is próbálkozott már hasonló megoldással.

Úgy tudjuk, Némethnek volt év közben komoly tengerentúli ajánlata, amelyet azonban nem fogadott el, jobb lehetőség reményében, ezután tért végül haza.

Szerettük volna megszólaltatni a focistát, azonban nem értük el, míg Tőzsér annyit mondott lapunknak, Németh szeretné újra felépíteni magát, s biztos benne, hasznára lesz a csapatnak. A fiatalon a Liverpool akadémiáját is megjárt támadónak egyébként öt bajnokin egy gólja van, a szombati, Újpest elleni 3-1-es vereség alkalmával ő sem tudott segíteni együttesén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.