Micsoda élni akarás: az orvosok azt hitték, a szülést sem éli túl a kislány, ma már kétéves és imád szaladgálni

Sharing is caring!

Az orvosok szerint semmi esélye nem volt, az anyának a terhessége 12. hetében abortuszt javasoltak, de a család nem mondott le a gyermekről.

Laurel Phizacklea megszületésével és élete eddigi két évének minden percével rácáfolt az orvostudományra. A cambridge-i kislány egy igen ritka fejlődési rendellenességgel rendelkezik. Szerveinek egy része, konkrétan a gyomra, a mája és a bele a testén kívül nőtt, mert az anyaméhben nem fejlődött ki a hasfala. A problémát az orvosok a terhesség 12. hetében vették észre, és abortuszt javasoltak, mondván: szinte semmi esélye nincs annak, hogy élve szülessen meg a baba.

A kislányról azonban szülei, a 30 éves Kelly és a 34 éves Sean nem voltak hajlandóak lemondani. Laurel azonban 2018. június 6-án világra jött, és köszöni szépen, azóta is jól van. Sőt, szereti önmagát!

– Amikor fürdeni megyünk, csak akkor vesszük le a kötéseket, amik most a hasfalát helyettesítik, a helyén tartják a külső részeket, hogy azok nehogy kihúzzanak valami mást is. Ilyenkor ölelgeti, simogatja – árulta el az anyukája.

Az orvosok egyébként elsősorban azért tanácsolták a terhesség megszakítását, mert Laurelnek túl sok szerve lógott ki. A legtöbb, hasonló állapotban szenvedő csecsemőnél a szervek születéskor újból beilleszthetők a testükbe, mert csak nagyon kicsi mennyiség helyezkedik kívül. Laurelnél viszont erre nem volt lehetőség.

Indirekt/Bors

Facebook Comments