Másfél hetet késett ugyan a 240 ezer forint átutalásával Mészáros Lőrinc, de a bíróság ítélet miatt volt kénytelen elküldeni az összeget a Momentum alapítójának.

A hírről tegnap a Blikk is beszámolt.

– Mit szólt, amikor meglátta a telefonján Mészáros Lőrinc nevét?

Azt, hogy elkezdtük kicsiben a vagyonvisszavételt az oligarcháktól. Mészáros Lőrinc feljelentett, amiért bűnözőnek neveztem, de én csak kimondtam, amit az emberek gondolnak és most már bírósági ítélet is szól arról, hogy ezt nyugodtan megteheti bárki. A büntetőpereket tárgyalás nélkül meszelte el a bíróság, így első- és másodfokon is nyertem, utána Mészáros már ‘csak’ személyiségi jogi perrel próbálkozott, bocsánatkérést követelve tőlem, valamint a perköltséget. Ezt is elbukta és ezt a pénzt, a 240 ezer forintot utalta most át. A tárgyalásokra el sem mert jönni, az ügyvédjét küldte, én persze, jelen voltam, hiszen ennyivel megtisztelem a bíróság munkáját.

– Mészáros Lőrinc milyen adós, időben fizet?

Volt némi késedelem, másfél hét, de úgy voltunk a jogi képviselőmmel, hogy türelmesek vagyunk, kitűztünk egy napot, mielőtt a végrehajtást megindítanánk, és pont akkor küldte el a pénzt.

– Amit jótékony célra fordít. Kinek kíván segíteni?

Az Iványi Gáborék által fenntartott, hajléktalan gyermeket segítő Wesley János Óvodának. Nem volt kérdés, hogy az elesettek melletti kiállásuk miatt is megérdemelnek minden támogatást. Most váltam édesapává, így – bár eddig is nagyon fontosnak tartottam – felértékelődött bennem a rászoruló gyerekek megsegítése. Arról nem beszélve, hogy ez nyilván politikai üzenet is a hatalom felé, hiszen Iványiék társadalmilag hiánypótló munkát végeznek, mégis kipécézte őket a kormány. Én most kvázi magánszemélyként, politikusként ennyit tudtam megtenni, ennyit tudtam visszaadni a köz számára Mészáros lopott pénzéből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.