Mindenkit leteszteltek a Lauder Javne Iskolában, hétfőtől csak az alsósok és az ovisok járhatnak be

Sharing is caring!

A vezetőség saját hatáskörében döntött így.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A Lauder Javne Iskola igazgatója, Horányi Gábor küldött péntek reggel e-mailt a szülőknek arról, hogy hétfőtől a felsősök és a gimnazisták áttérnek online oktatásra, de a kisebbek bejárhatnak az intézménybe – írja az Eduline.

Az iskola a közösségi alapjából folyamatosan szűri a diákokat, és tanárokat, huszonegy tanuló és kilenc tanár tesztje lett pozitív. Eddig nem volt szükség iskolabezárásra, nagyrészt a járványügyi protokolljuknak és a gyors szűrésnek köszönhetően. Ez utóbbit a Vissza az iskolába alapból finanszírozzák, melynek egy részét az iskola, másik részét önkéntes alapon szülők vállalják. Így nemcsak hatékonyan, hanem gyorsan tudják szűrni a gyerekeket, ami azért különösen fontos, mert így gyorsan vissza tudnak térni az iskolába.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábbi állásfoglalásában többek között azt írta, hogy a felsőbb évfolyamos tanulók, középiskolások részére nyugodtan elrendelhetné a kormány a digitális tanrendet, míg az alsósok a félig üres intézményekben szellősebben lennének eloszthatók. Országos rendelet erről nincs, a Lauder helyben döntött e forma mellett.

Facebook Comments