Minket másolnak a románok, ott is jönnek az iskolarendőrök – Indirekt.hu

Sharing is caring!

Hamarosan iskolarendőrök csapnak szét az erőszakoskodók között Romániában is. A rendőrség keretén belül működő új intézmény 266 főből áll majd.

Jó ötletet adtunk a románoknak, ugyanis a tanév kezdetével iskolarendőrséget hoz létre Romániában a Belügyminisztérium – írja a Főtér. A baloldal itthon sok kritikával illette a kormányt a most bevezetett iskolarendőrség miatt, de úgy tűnik, máshol sem tartják rossz ötletnek és látnak benne fantáziát. Keleti szomszédunknál a 266 fős állománnyal induló intézmény feladata a diákok és a pedagógusok biztonságának növelése, valamint az iskolákon belüli fiatalkori bűnözés megelőzése. A hivatalos megfogalmazás szerint elsősorban a drogfogyasztás, a fiatalkori erőszak és az embercsempészet ellen kell küzdeniük. Hogy utóbbi ellen miért pont az iskolában, az nagy talány.

Bogdan Despescu belügyi államtitkár szerint a jövőben a rendőrök fokozottabb mértékben jelen lesznek az iskolákban, és folyamatosan kapcsolatban állnak majd az iskolák, a civil szervezetek és az önkormányzatok képviselőivel.

Facebook Comments